Merkez Bankası Sözleşmeli Arşivci Alımı

Merkez Bankası Sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Bünyesine dahil etmek üzere Sözleşmeli Arşivci Alacaktır. Adaylarda aranan en önemli şartlardan biriside KPSS den 60 puan almış olmaktır. Son başvuru tarihi 1 Aralık 2014  saat 17.45 e kadardır. Alt kısımda verilmiş olan bilgilerde, genel şartlara, özel şartlara, başvuru sırasında istenilen belgelere, başvuru bilgilerine, sınav bilgilerine ve genel bilgilere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA ARŞİVCİ ALINACAKTIR Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere sınavla Arşivci alınacaktır.

1-ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR -En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki, denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının Bilgi ve Belge Yönetimi programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimi almış olmak, -2013 veya 2014 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından 60 ve üzerinde KPSSP1 puanı almış olmak, -Son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından büyük olmamak (01 Aralık 1984 ve daha sonra doğmuş olmak. Bankamız çalışanları için bu şart aranmaz), -Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacaklarda aranan genel şartlarıtaşımak.

2-MÜLAKAT Koşulları taşıyan adaylar KPSSP1 puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralanacak ve ilk 15 aday (15. adayla aynı puanı alan adaylar dahil) Ankara'da mülakata tabi tutulacaktır. Mülakatta adaylar; bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade yeteneği; analitik düşünme ve muhakeme gücü; davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüven, ikna kabiliyeti ve inandırıcılık; güncel sosyo-ekonomik konulara ilgi ile mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet yönünden komisyon üyeleri tarafından yüz tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir. Mülakatın değerlendirme kriterlerinden biri olan mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet kriterinin ağırlığı %50 diğerlerinin ağırlığı %10 olacaktır. Değerlendirmeye katılan komisyon üyelerinin verdiği puanların ortalaması alınarak mülakat puanı bulunacaktır. Mülakat puanı yetmişin altındaki adaylar başarısız sayılırlar. Adayların KPSS puanı ile mülakat puanlarının ortalaması alınarak başarı sırası belirlenecektir.

3-BAŞVURU Başvuru Tarihleri ve Şekli Adaylar başvurularını 17 Kasım 2014 tarihinden 01 Aralık 2014 tarihi saat 17.30'a kadar Bankamız internet sitesi (www.tcmb.gov.tr) İnsan Kaynakları sayfası üzerinden, istenilen belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler -Diploma -Fotoğraf

SINAVLARA İLİŞKİN DUYURULAR: Mülakata katılmaya hak kazananlar ile sınavın yer, zaman ve sonuçları Bankamız internet sitesinde (www.tcmb.gov.tr)ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sınavın, başvurudan işe alıma kadarki tüm aşamalarında adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamızın internet sitesinde ilan yoluyla yapılacak, kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim