Devlet Personel Başkanlığı tarafından 06 Kasım 2017 tarihli yapılan duyuruya göre, İller Bankası personel alımı yapacağını belirtti. İller Bankası bümnyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı Bankaya Giriş Sınavı ile Genel Müdürlük ve Yurtiçi Hizmetler Birimine sözleşmeli olarak 155 kişilik boş kadro ile Mühendis ve Tekniker alımı gerçekleştirecek. Alımlar tüm Türkiye genelindeki bir çok ile yapılacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

İller Bankası bünyesine Mühendislik kadrosu ile, Genel Müdürlüğüne 10, Adana'ya 4, Antalya 1, Bursa 2, Diyarbakır 11, Elazığ 7, Erzurum 8, Eskişehir 1, Gaziantep 4, Kastamonu 9, Kayseri 5, Konya 4, Sivas 8, Trabzon 1 ve Van 10 olmak üzere toplamda 85 Mühendis alacak.

Tekniker kadrosu için, Adana 3, Ankara 3, Antalya 2, Bursa 3, Diyarbakır 7, Elazığ 2, Erzurum 4, Eskişehir 4, Gaziantep 4, İstanbul 4, İzmir 4, Kastamonu 4, Kayseri 4, Konya 4, Samsun 2, Sivas 5, Trabzon 4, Van 7 olmak üzere toplamda 70 kişilik kadro ile Tekniker alınacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

İller Bankası bünyesine 155 kişilik kadro ile adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınav tarihi tibari ile Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,  İlgili mevzuat hükümlerine göre mali sektörde ve bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,,Diğer resmi veya özel kurum ve kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Mühendlsik kadrosu içi KPSSP1 ve Tekniker kadrosu için KPSSP93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olmak şartları aranacaktır.

Özel Şartlar:

Mühendislik Kadrosu için: En az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı Yabancı fakültelerden mezun olmuş olmak:

Tekniker kadrosu için: 2 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının İnşaat Teknikerliği ve Harita Kadastro Teknikerliği bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yabancı bölümlerden mezun olmuş olmak.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar, 06 Kasım 2017 tarihi ile 21 Kasım 2017 tarihlerinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Bankanın web sayfasından ( www.ilbank.gov.tr ) doldurup JPEG formatındaki 4,5x6 ebatında vesikalık fotoğraflarını da ekleyerek elektronik ortamda göndereceklerdir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni.

Editör: TE Bilisim