İller Bankası geçtiğimiz günlerde personel alım duyurusu yayımlamıştı. Yapılan duyuruya göre İller Bankası bünyesineçok sayıda personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 06 Kasım 2017 tarihi itibari ile başlamasıyla artık sona ermektedir. İller Bankası personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka aranan şartları taşımaları zorundadır. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan şartı da aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

İller Bankası alım başvurularında son güne gelindi. Başvurular Kasım ayının ilk haftası ile başlamıştı. Ancak artık sona ermektedir. Adaylar en geç 21 Kasım 2017 tarihine kadar başvuruda bulunmaları şarttır. Başvurular, Bankanın web sayfasından ( www.ilbank.gov.tr ) doldurup JPEG formatındaki 4,5x6 ebatında vesikalık fotoğraflarını da ekleyerek elektronik ortamda göndereceklerdir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

İller Bankası toplamda 155 personel alımı yapacağını belirtmişti. 155 Kişilik kadronun 85 i Mühendislik kadrosuna ve 70 i Tekniker kadrosuna verildi. Arıca alımlar türkiye genelinde farklı bölgelere alımı yapılacaktır.

Mühendislik kadrosuna başvuru yapacak adaylar lisans mezunu olmaları gerekmektedir. İller Bankası Mühendlisk kadrosunda İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarında alım yapacak.

Tekniker kadrosu için ise adaylar Önlisans mezunu yani 2 yılık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının İnşaat Teknikerliği ve Harita Kadastro Teknikerliği bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

İller Bankası Tekniker alımı ve Mühendis alımına başvuru yapacak adaylar öncelikle 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Mühendis kadroları için KPSSP1 ve Tekniker kadroları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bunun dışında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınav tarihi tibari ile Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,  İlgili mevzuat hükümlerine göre mali sektörde ve bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,,Diğer resmi veya özel kurum ve kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartlarıda aranacaktır.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni.

Editör: TE Bilisim