Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Asya, Kuzey ve Güney Amerika’da faaliyet gösteren HSBC Bank Grubu, dünya genelinde bankacılık sektörünün ileri gelen firmalarından birisidir ve bu kuruluş ülkemizdeki faaliyetlerine 1990 yılında, ülkemizde faaliyet gösteren Midland Bank A.Ş’nin hisselerini alarak isim değiştirmesiyle başlamıştır. Birçok konuda hizmet üreten HSBC Bank, Anadolu Hayat Emeklilik ile yaptığı anlaşma sonucunda müşteri sayısını artırmıştır. Bankacılık hizmetlerinin yanı sıra üç buçuk milyona yaklaşan müşterisi için bireysel emeklilik ve kasko gibi hizmetleri de sunan HSBC Bank, Türkiye genelindeki 333 şubesiyle birlikte gün içerisinde binlerce kişiye hizmet sunan HSBC zaman zaman yeni personellere ihtiyaç duymaktadır. Bankanın ihtiyaçları, bazı bölgelerde yeni açılan ya da genişletilen şubelere ve mevcut kadronun iyileştirilmesine yönelik alınmaktadır. HSBC Personel Eleman Alımları İş İlanı, 2016 yılında da yayınlanmış ve İstanbul’a yönelik iki farklı pozisyonda alımlar yapılacaktır. Banka zaman zaman bu şekilde yapacağı alımları resmi internet sayfası üzerinden duyurmaktadır ve en ihtiyaç duyulan pozisyonlar üzerinden personel alımı yapmaktadır. Yayınladığı iş ilanına başvuran kişilerin dosyasını arşivde tutan banka, ihtiyaç halinde geri dönüş yapmaktadır.

Hangi Pozisyonda Alım Yapılacak ?

HSBC Bank’ın yapacağı personel alımlarında , İstanbul’a yönelik 2 farklı pozisyonda alım yapılacak ve işte o pozisyonlar;

  • Organizasyon Tasarım Planlama Uzman ve Uzman Yardımcısı
  • Stajyer

Bankanın yapacağı stajyer alımlarında kişilerin bankacılık sektörü ile ilgili bölümlerde okuyor ve en az 2.sınıfta öğrenim görüyor olması gerekmektedir. Bunun dışında başvuru yapacak kişilerin üniversite mezunu ve pozisyonunda deneyimli olması gerekmektedir. İşe kabul edilen kişilerin aldıkları ücretlere gelecek olursak ilk başlayan kişilerde kimi zaman asgari ücret uygulaması yapılmaktadır ve bu ücret giderek artmaktadır.

Editör: TE Bilisim