Ülkemizin önemli kamu bankalarından bir tanesi olan Halkbank açık pozisyonları için banka memur alımlarını gerçekleştirmektedir. İlanlar Maliye Bakanlığının vermiş olduğu kadrolar doğrultusunda yapılmakta olup ilanlar Halkbank tarafından hazırlanarak kamuoyuna duyurulmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde merak ile beklenen Türkiye Halk Bankasının memur alımı ilanı yayımlandı. Buna göre Halkbank farklı pozisyonlar için memur ve personel alımı gerçekleştirecek. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacaktır ve detaylar nelerdir.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

Türkiye Halk Bankası kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam bin 295 kişilik banka memuru alımı yapıyor. Peki alım yapılacak pozisyonlar hangileridir?

Servis Görevlisi - Bin kişi
Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı - 10 kişi
Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı - 5 kişi
Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı - 50 kişi
Müfettiş Yardımcısı -  35 kişi
İç Kontrolör Yardımcısı - 25 kişi
Uzman Yardımcısı - 170 kişi

Yukarıda Türkiye Halk Bankasının memur alımı yapacağı kadrolar verilmiştir. Peki şartlar nedir ve detaylar nasıl olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 

c) Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak, 

ç) Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak,

d) Kadrolara göre belirlenen yaş kriterlerini sağlamak

e) Kadrolara göre belirlenen eğitim kriterlerini sağlamak

g) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az 01.06.2018 tarihine kadar tecilli olmak, 

ğ) Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak,

h) Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak;

BAŞVURULAR

Türkiye Halk Bankasının memur alımına ilişkin pozisyonlar ve adayların sahip olması gerektiği nitelikler hakkında yukarıda bilgi verilmiştir. Başvurularını gerçekleştirmekte ve pozisyonlara göre şartlar hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki linki takip ediniz.

https://goo.gl/FKzjcz
DİĞER BANKA İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim