Halkbank Genel Müdürü Osman ARSLAN personel alımlarına ilişkin bir açıklama yaptı. 2018 yılında bankanın organizasyon yapısını daha da güçlendirmek istediklerini söyleyen Genel Müdür Arslan yenilenme yılı olacağını belirtti. 2018 yılında bankacı olmak isteyen adaylara sevindirecek bir açıklamanın ardından Halkbank personel alımlarının ne zaman olacağını merak edilmekte. Diğer yandan Halkbak personel alımlarında başvuru şartları neler beklenmektedir. Bazı detayları paylaşıyoruz.

ÖNCEKİ YIL NE KADAR PERSONEL ALINDI?

Bin 300 personel alımı açıklamasının ardından adayların beklediği başvuru ilanı henüz açıklanmadı. Önceki yıl personel alımında 1295 alım gerçekleştirildi. Ekim ayında yapılan alımlarda çk sayıda servis görevlisi alındı. Uzman ve müfettiş alımlarında yapıldığı Halkbank'ta önce yıl yaklaşık olarak 1300 personel alındı. Genel Müdür Arslan'ın alımlar konusunda yaptığı değerlendirmede "İlk etapta bin 300 gencimizi daha Halkbank ailesine kazandıracağız" açıklaması yaptı. İşin olsa olarak yapılacak alımlar toplamında bin 300 personel den daha fazla olabileceğini değerlendirmekteyiz.

HALKBANK ALIMLARI BAŞVURU ŞARTLARI

Bilindiği gibi önceki yıllarda Halkank personel alımlarında KPSS'siz alımlar yapıldı. Adaylara yapılan yazılı sınavlar ile personel alımları yapılmıştı. Bu sebeple 2018 yılında yapılacak olan personel alımlarında KPSS olmadan yazılı sınava tabi tutularak alım yapılması beklenmekte. Diğer başvuru şartlarında ise TC vatandaşı olmaları, kamu hakkından mahrum olmayan, bankalarda çalışmaya engeli olmayan, yaş ve eğitim şatlarını taşıyan, askerlik ile ilişiği olmayan sağlık durumlarının çalışmaya engel olmayan adaylar başvuru yapabilmekte. Ne zaman olacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Adaylarında merakla beklediği alımlara ilişkin detayları paylaşmaya devam edeceğiz.