Türkiye'nin dört bir yanında hem kamu bankaları yani devlet bankaları hemde özel bankaların şubeleri bulunmaktadır. Milyonlarca müşteri bankalar ile çalışmaktadır. Gerek bankaya parasını koymak isteyenler gerek bankadan maaş almak isteyen kişiler bankalardan ücretsiz olarak hesap açılışlarını gerçekleştirmektedir.

Bankalar Türkiye'nin dört bir yanına açtıkları şubeleri için çok sayıda banka memur ve personel alımı ilanı yayımlamaktadır. Banka memuru alımı ilanları kariyer siteleri ya da resmi internet siteleri aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. İlanlar hem özel sektör bankaları tarafından yayımlanmakta hemde kamu bankaları üzerinden duyurulmaktadır.

BANKA MEMURU ALIMLARI NASIL TAKİP EDİLİR?

İşin Olsa ekibimize pek çok kişi banka memuru ve personeli alımlarını nasıl takip edeceklerini bilmediklerine dair yorumlar göndermektedir. Peki bu kadar çok banka varken adaylar nasıl banka memuru alımı ilanlarını takip edecek. İşin Olsa ekibi olarak bizler tüm bankaların ilanlarını sizler yerine takip ediyoruz. Yani sizin her hangi bir bankayı takip etmenize gerek yoktur. Sadece banka memur ve personeli alımı ilanları linkine tıklayarak bu sayfayı takip etseniz yeterlidir. Bu sayfa üzerinden tüm bankaların ilanlarını siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz.

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILIYOR?

Kamu bankaları ve özel sektör bankaları çok sık memur ile personel alımı ilanları yayımlamaktadır. Peki hangi pozisyonlara alımlar yapılıyor. Buna göre çok sayıda farklı pozisyonlara alım mevcuttur ancak örnek vermek gerekirse banka memuru, gişe yetkilisi, müşteri hizmetleri temsilcisi, müşteri satış temsilcisi, farklı pozisyonlarda takım lider, şube müdürü, şube müdür yardımcısı, bilgi işlem personel, mühendis, çaycı, temizlikçi, hizmetli, şoför, destek elemanı, stajyer, danışma memuru, müşteri karşılama personeli, güvenlik personel, kredi tahsis uzmanı, kredi inceleme yetkilisi, banka hesapları inceleme yetkilisi, finansal raporlama uzmanı, iş analisti, finansal uzman, hesaplama uzmanı vb. gibi aklınıza gelebilecek tüm pozisyonlar için hem kamu bankaları hemde özel sektör bankaları memur ile personel alımları gerçekleştirmektedir.

KPSS ŞARTI ARANIYOR MU?

Özel sektör ile kamu bankaları açık olduğunu gördükleri pozisyonlar için banka memuru alımı ilanları yayımlamaktadır. Peki KPSS şartı aranıyor mu? Buna göre KPSS şartı banka tarafından belirlenmektedir ancak özel sektör bankaları genel olarak KPSS şartı aramamakta olup kendi sınavlarını kendisi yapmaktadır. Yine bazı bankalar yapmış oldukları sınavlarda başarılı olmayan adayları bir daha sınava almamakta ve direkt olarak elemektedir. Kamu bankalarında ise işler daha değişiktir. Kimi kamu bankası Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı ararken kimi bankalar ise yine özel bankalar gibi kendi sınavını kendi yapmaktadır.

ARANAN ŞATLAR NELERDİR?

Özel sektör ile kamu bankaları çok sayıda ilan yayımlıyor. Peki genel olarak banka memuru ile personeli alımlarında hangi şartlar aranıyor, adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir, aranacak şartlar nedir? Bu şartlar ve nitelikler genel olarak değişiyor ancak ortalama aranan nitelikleri belirtecek olursak adayın kesinlikle kılık kıyafetine özen gösterir olmak, temiz ve bakımlı olmak, ses tonuna dikkat ediyor olmak, diksiyonu düzgün olmak, müşteri ilişkilerinde başarılı olmak, güler yüzlü olmak, işinde sorumluluk sahibi olmak, bilgisayar kullanmayı biliyor olmak, bankaların programların kullanabilir olmak, ekip çalışmasına yatkın olmak, pozisyonları için gerekli bilgilere sahip olmak, varsa sertifika ya da belgelere sahip olmak gibi şartlar aranmaktadır. Tabi bu şartlar dediğimiz gibi kesinlikle pozisyona göre değişiklik göstermektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Özel sektör ile kamu bankaları sıklıkla banka memuru alımı ilanlarını kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Peki banka memuru alımı ilanına nasıl başvur yapılır? Buna göre başvuru şartları ve durumu bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Bu sebepten dolayı sizin yapmanız gereken bankaları takip etmeniz değil hemen aşağı bölümde bulunan linki takip etmektedir. Bizler www.isinolsa.com ekibi olarak tüm banka ilanlarını sizler için tkaip ediyoruz ve aşağıda görmüş olduğunuz linkte bu ilanların tamamını en ince ayrıntısına kadar paylaşıyoruz. İlanların sonunda nasıl başvuru yapıldığını ve aranan şartların ne olduğuna dair bilgileri de paylaşıyoruz. İlanlarımızı takip etmeniz banka memuru alımlarına başvuru yapabilmeniz için yeterlidir.

TÜM BANKA MEMUR ALIMI İLANLARI BU LİNKTEDİR

BANKA MEMURU MAAŞLARI ( ÖZEL ve KAMU)

İşin Olsa / Özel Haber (İzinsiz kopyalanması ya da altını edilmesi durumunda yasal işlem başlatılacaktır)

Editör: TE Bilisim