Türk Silahlı Kuvvetleri her sene kendi bünyelerinde güvenlik personeli olarak istihdam etmek üzere on binlerce personel alım yapmaktadır. Alımlar genel olarak subay, astsubay, uzman çavuş ve sözleşmeli er/erbaş pozisyonları için yapılmaktadır. FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde büyük bir boşluk oluştu. Bu açığın kapatılması ve güvenlik açığının meydana gelmemesi için TSK düğmeye bastı ve geçtiğimiz haftalarda 30 bin güvenlik personeli alımı yapacağını duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesi üzerinden başvurular devam etmekte olup 30 bin askeri personel alımı yapılıyor. Peki hangi rütbe için toplam kaç personel alımı yapılacak.

Hangi Rütbe İçin Kaç Personel Alınacak

Geçtiğimiz hafta yayımlanan bildiri ile Türk Silahlı Kuvvetleri kendi bünyelerinde askeri personel olarak istihdam etmek üzere toplam 30 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu. Peki hangi rütbeler için alım yapılacak? Yayımlanan bildirilere ve alımlara göre;

Subay - Bin 322 Personel
Astsubay - 3 Bin 547 Personel
Uzman Erbaş - 7 Bin 159 Personel
Sözleşmeli Er/Erbaş - 11 Bin 907 Personel
Harp Okullarına - 3 Bin 491 Personel Adayı Öğrenci
Meslek Yüksekokullarına - Bin 811 Personel Adayı Öğrenci
Astsubay'dan Subaylığı - 411 Personel
Uzman Çavuş'dan Astsubaylığa - 511 Personel

Yukarıda Türk Silahlı Kuvvetlerinin hangi pozisyon için toplam kaç askeri personel alımı yaptığı belirtilmiştir. Başvuru yapmak ve detayları öğrenmek isteyen adaylar Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesini inceleyebilir.

Editör: TE Bilisim