Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuvvet komutanlıkları açık askeri personel pozisyonları için çok sayıda alım gerçekleştirmektedir. Alım ilanları kuvvet komutanlıklarınca hazırlanmakta ve bağlı bulunduğu kurum tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı açık pozisyonları için halen askeri personel alımı yapmaya devam ediyor. Buna göre adayların başvuru yapmak için gerekli niteliklere sahip olması gerekmektedir. Peki hangi sınıflar için alım yapılıyor.

ALIM YAPILAN ASKERİ SINIFLAR

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı çok sayıda askeri personel alımı yapıyor. Peki hangi uzman erbaş, uzman çavuş sınıfları için alım yapılmaktadır.

Piyade
Tank
Muhabere
Ulaştırma
Topçu
Veteriner
Hava
Savunma
İkmal
Sıhhiye
Bakım
İstihkam

Yukarıda Kara Kuvvetleri Komutanlığının alım yapacağı sınıfların bazıları verilmiştir. Bu sınıflarda kendi içerisinde çok sayıda branşa ayrılmaktadır. Komando olmak isteyenlerin piyade sınıfına girmesi ve komando branşını seçmesi gerekmektedir. Komando alımları daha çok yapıldığı için adaylar bu branşı tercih edebilir.

BAŞVURULAR

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş, çavuş askeri personel alımına başvurular 1 Aralık 2017 tarihine kadar devam etmektedir. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki linkler yardımı ile detayları öğrenmesi gerekmektedir.

www.msb.gov.tr
TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ