Türk Silahlı Kuvvetleri her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce askeri personel alımı yapmaktadır. Bu sene askeri ilanlar Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile daha da arttı ve FETÖ'cülerinde görevden ihraç edilmesi ya da uzaklaştırılmasından dolayı boşalan kadroların doldurulması için daha fazla askeri personel alımı yapılıyor. En çok ihraç kararları çıkan kurumlardan bir tanesinin Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu bilinmektedir. TSK ihtiyaçların karşılanması ve emniyette her hangi bir problemin yaşanmaması için yıl içinde 30 bin askeri personel alımı yapmayı planlıyor.

Hangi Rütbeler İçin Kaç Personel Alınacak

Türk Silahlı Kuvvetleri yıl içinde toplam 30 bin personel alımı yapmayı planlıyor. Peki hangi rütbe için kaç askeri personel alınması bekleniyor. Yapılan tahminlere göre TSK yıl içinde bin 322 subay, 3 bin 547 astsubay, 7 bin 159 uzman erbaş ve 11 bin 907 sözleşmeli erbaş/er alımı yapması beklenmektedir.

Şu an için alımlar net olarak yapılacak mı? Ne zaman alımlar başlayacak bu konular hakkında her hangi bir detay bilinmiyor ancak ilerleyen haftalarda ya da günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin konu hakkında açıklama yapması ve alım yapılacak ise toplam kaç askeri personel alımının hedeflendiği konusunda bildiri yayımlaması beklenmektedir. Açıklama yapıldığında sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim