MSB, toplamda 43 bin personel alımında 13 bin 213’ü Uzman Erbaşlık kadrolarına ayırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığının koordineli olarak yapacağı alımlarda eğitimli ve milli duyarlılığı yüksek personeller bünyesine katmayı hedefliyor. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını yapabilecekler. Başvuru bilgileri ve detaylar şöyledir.

UZMAN ERBAŞ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı uzman erbaş alımları için geri sayım başladı. Memur adaylarını heyecanlandıran uzman erbaş alımları için genel şartlar neler olacak? Henüz kesinlik kazanma da muhtemel şartlarda en az lise mezunu olan adayların 29 yaşını bitirmemiş olmaları, askerliğinin terhis olanlar için 5 yıldan fazla geçmemiş olması istenilecek ve adayların güvenlik soruşturmalarından olumlu sonuçlanması istenilecek. Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz yıl içerinde çok sayıda personel alımı gerçekleştirmişti. 2018 yılında da açıkta bulunan kadrolar için çok sayıda rütbeli personeller alacak.

TSK HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacı gidermek için hangi kadrolarda alım gerçekleştirilecek? Toplamda 43 bin olan personel alımında subay, astsubay, uzman erbaş ile sözleşmeli er kadrolarına alım yapılacak. 3 bin 755 subay, 5 bin 375 astsubay, 13 bin 213 uzman erbaş olacak ve 20 bin 595 sözleşmeli er alımı gerçekleştirilecek.