Sahil Güvenlik Komutanlığı, Devlet personel başkanlığının resmi internet sitesinde 06 Nisan 2017 tarihli bir duyuru yayaımladı. Yapılan duyuruya göre Sahil Güvenlik Komutanlığı sınav ile kendi bünyesine sözleşmeli astsubay alımı yapacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 100 kişilik boş kadro ile bay ve bayan, 55 Güverte, 35 Makine, 5 Uçak Bakım ve 5 Bilgi Teknolojileri kontenjanlarında Astsubay alacak. Manike, Güverte, Uçak Bakım kadrolarından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Ancak Bilgi Teknolojileri kadrosunda KPSS 70 puan şartı aranacak. Adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların Lise ve önlisans mezunu olmaları şarttır. 

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL NİTELİKLER:

Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yapacağı 100 kişilik kadro ile adaylardan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, belirtilen kadrolardaki nitelikleri taşımak, KPSS şartı aranan kadrolar için, 2016 yılına ait kamu personeli seçme sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 27 yaşını doldurmamış olmak, Lisansüstü eğitim görenler için 32 yaşını doldurmamış olmak, silahlı görev yapmasına engel olabilecek yada lisah taşımasına engel olablecek bir durumu olmaması, kamu haklarından mahrum bulunmamak, gereli sağlık raporlarını almak ve görevini yapabilir raporu ile belgelemek, daha önce çalıştığınız kurumdan disiplin veya ahliaki sebepler yüzünden çıkartılmamış olmak, başvuru tarihleri itibari ile herhangi bir siyasi parti ve yan kuruluşlara bulaşmamak ve bunu belgelemek, yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak ve alkol ve benzeri uyuşturucu maddeden tedavi görmemiş ve görmüyor olmak şartları aranmaktadır. Bunlar dışında her kontenjan için adaylardan özel şart aranmaktadır. Eğitim şartlarına uygun olan ve genel şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilerek sınava tabii tutulacaktır. 

ÖN BAŞVURULAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımı ilanına başvuruda bulnacak olan adaylar, 10 Nisan 2017 tarihi saat 11:00 itibari ile başlayacak olup en geç 24 Nisan 2017 tarihi saat 11:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ön başvurular Sahil Güvenlik Komutanlığının resmi internet sitesi olan, www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. İlanın tam Metni için Buraya Tıklayınız.