İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Sahil Güvenlik Komutanlığı Türkiye'nin denizler ile kaplı üç tarafında görevlerini başarılı bir şekilde sürdürmekte ve kaçakçılık, ülkeye izinsiz giriş ya da ülkeden izinsiz çıkış gibi olayların önüne geçmektedir.

Aralıklarla ihtiyaca göre uzman erbaş, astsubay ve subay alımı ilanı yayımlamakta olan Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz gün uzman erbaş rütbeli askeri personel alımı ilanını yayımladı ve başvurular başlıyor. Peki alınacak sınıflar nedir, başvurular ne zaman başlıyor, aranan şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir gibi tüm detayları www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere paylaşıyoruz.

ALINACAK SINIFLAR NEDİR? ŞARTLAR NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı en az lise mezunu uzman erbaş çavuş rütbeli askeri personel alımı ilanı yayımlandı. Peki alınacak sınıflar nelerdir? Buna göre muhafız, kurbağa adam, şoför, ikmal sınıfları için alımlar yapılacaktır. Peki şartlar nelerdir? Buna göre muhafız sınıfı için Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Muhafız, Muhafız Eri, Avcı Eri, Komando, Komando Manga Komutanı, Koruma Tim/Takım/Manga Komutanı, Tim/Takım/Manga Komutanı, Tim/Takım/Manga Komutanı Yardımcısı, Tim/Takım/Manga/Kıta Çavuşu, Tim/Takım/Manga/Kıta Onbaşısı, Muhafız Manga Komutanı, Emniyet ve Muhafız Manga/Unsur Komutanı, Emniyet ve Muhafız Eri, Koruma Eri, Komutan Muhafızı, Komando Avcı Eri, Deniz Piyade ve Jandarma Asayiş sınıf/branş/ ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, kurbağa adam sınıfı için Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Kurbağaadam sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak, Meslek Yüksekokullarının Sualtı Teknolojisi bölümü mezunu olmak, şoför sınıfı için Yeni tip sürücü belgelerinde “CE” veya “DE” sınıfı ehliyeti bulunmak, Eski tip sürücü belgelerinde “D” sınıfı ehliyeti bulunmak, ikmal sınıfı için Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında İkmal (Kamarot) Er sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Meslek Liselerinin; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Servis/Garson bölümünden mezun olmak veya lise mezunu olmanın yanında servis/garson dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak şartları aranmaktadır.

Bu özel şartlar haricinde genel aranan şartlarda bulunuyor. Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak, boy kilo uyumlu olmak, sağlığı ve fiziğinde kusuru olmamak, sağlığı iş yapmaya yatkın olmak, en az lise mezunu olmak, askerliğini yapıyor ya da yapmış olmak, askeri okullar ile ilişiği kesilmemiş olmak şartları aranmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı yukarıda verilen sınıflar için yine verilmiş olan şartlar dahilinde uzman erbaş çavuş rütbeli askeri personel alımı gerçekleştirecektir. Peki başvuru detayları nedir Başvurular www.sahilguvenlik.gov.tr adresi aracılığı ile yapılmakta olup adayların 2 Mayıs 2018 tarihinden 15 Mayıs 2018 tarihine kadar müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ İLAN BİLDİRİSİ BURADA

Editör: TE Bilisim