Profesyonel orduya geçiş süresi hızlandırılmaya çalışıldığı için kuvvet komutanlıkları şu aralar sıklıkla askeri personel alımı ilanları yayımlamaktadır. Geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı hazırladığı ve kamuoyuna duyurduğu ilan ile toplam 600 kişilik askeri personel, uzman erbaş alımı yapacağını belirtti. Buna göre hangi sınıfkar için askeri personel alımı yapılacak ve alım ilanına kimler müracaat edecek gibi tüm detaylar belli oldu. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı askeri personel alımına ilişkin detaylar nelerdir.

DETAYLAR

Alım Yapacak Komutanlık: Sahil Güvenlik Komutanlığı
Alınacak Askeri Personel Sayısı: 600
Alınacak Askeri Sınıf Sayısı: 8
Başvuru Tarihleri: 4 Temmuz - 31 Temmuz 2017

HANGİ SINIFLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı 8 farklı sınıf için 600 kişilik askeri personel alımı yapılacak. Peki hangi sınıflar için Sahil Güvenlik Komutanlığı askeri personel alımı yapılıyor.

Topçu
Motorcu
İkmal (Aşçı)
Kurbağa Adam
Serdüven
Şoför
Muhafız
Telsizci

Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için toplam 600 kişilik askeri personel alımı yapılacaktır. Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımında bilindiği üzere yüzme testi yapılmaktadır. Şoför sınıfı hariç diğer branşlarda yüzme testi olacaktır.

BAŞVURULAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı 600 askeri personel alımı ilanına müracaatlar 4 Temmuz 2017 tarihinde başladı ve adayların 31 Temmuz 2017 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Resmi bildiri ve detaylar için aşağıda ki linki takip ediniz.

www.sahilguvenlik.gov.tr
RESMİ BİLDİRİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim