Bilindiği gibi yurt içinde özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sürdürülen terör örgütlerine karşın operasyonların artması ile güvenlik kuvvetleri sayısı giderek artırılmaya başlandı. Özellikle önceden sayısı az tutulan Özel Harekat Polisi sayısının azaltılması için Polis Meslek Eğitim Merkezi 18. ve 19. dönemler için toplam 20 bin aday alımı yapıldı. Bu alımların sona ermesi ile yakın zamanda yeni bir alım yapılması bekleniyor. Peki kısa süre içerisinde polis memuru ya da polis özel harekat alımı yapılması bekleniyor mu? Kadınlara kontenjan ayrılacak mı?

Birkaç Ay İçerisinde Alımlar Olabilir

Şu an için Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığı net olarak alımların yapılacağına dair açıklama yapmadığı için yakın zamanda alım var mı yok mu bilinmiyor. Ancak artan terör saldırıları ve operasyonlardan dolayı kısa süre içerisinde Şubat - Mart 2017 tarihlerinde Polis Özel Harekat alımının yapılabileceği düşünülüyor.

18. dönem PÖH alımlarında kadınlara bin kişilik kontejan ayrıldı ancak 19. dönem PÖH alımlarında kadınlara kontenjan ayrılmadı. 2017 yılında da 10 bin kişilik PÖH alımının yapılması ile kadınlara yine en az bin kişilik kontejan ayrılması beklenmektedir. Alımların kısa zamanda olacağının beklenmesi ile İçişleri Bakanlı Süleyman Soylunun da konu hakkında açıklama yapması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim