Adayların heyecanla beklediği MSÜ subay ve astsubay öğrenci alımları başladı. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden adayların merakla beklediği kılavuz yayımlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen alımlar ise geçtiğimiz günlerde başladı. Başvuruların ilk 4 gününde ÖSYM’ye yoğun bir başvuru yapıldı.

ÖSYM’ye yapılan Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci alım ilanına başvuruları 9 Ocak 2018 tarihinde başlamıştı.  Son başvuru süresi için belirtilen tarih ise 15 Şubat 2018’de bitecek. Adaylar başvuru ücreti olarak 80 Tl ücret ödeyecekler. Başvuru sürecine ilişkin şartlar ise şöyle;

2018 MSÜ BAŞVURU İÇİN GENEL ŞARTLAR

18 Mart 2018 tarihinde ÖSYM’nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak olan 2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ile Kara harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek Okullarına örenci alınacak. Türk ordusunda subay astsubay ve komutan olmak isteyen erkek ve kadın adayların bazı şartları taşıması gerekiyor. Başvuru kılavuzunda belirtilen şartlara göre en fazla 20 yaşında olmak şartı aranıyor. Diğer yandan Astsubay Meslek Yüksek Okulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekiyor. Daha önce askeri okullardan çıkarılmamaları, herhangi bir taksirli suç hariç olmak üzere hakkında soruşturma bulunmamak, herhangi bir cürümden dolayı suç almamış olmak, daha önce evlenmemiş olmak, çocuğu olmamak, halen bekar, bir kadın yada erkek ile nikahsız olarak yaşamamak şartları istenilen genel şartlardan bazıları.

BAŞVURULAR 100 BİN’İ GEÇTİ

Başvuruların ilk günleri olmasına rağmen yoğun ilgi yaşandığı son bilgilere göre başvuruların yüz bin geçtiği belirtiliyor.

Sınav 120 sorudan oluşacak ve  Türkçe, temel matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi konularından çoktan seçmeli sorular sorulacak. İlk aşamayı geçen adaylar ikinci aşamaya çağırılacak. Harp okullarında ve Astsubay meslek Yüksek Okullarında okumayı hak eden 3 bin 761 subay ve 5 bin 992 astsubay olacak.

BAŞURUYA İLİŞKİN BAZI BİLGİLER

Müracaat Tarihi : 09 Ocak, Son Başvuru tarihi : 15 Şubat 2018   Sınav tarihi : 18 mart 2018 81 il merkezi,  Başvuru Adresi : ÖSYM internet sitesi  

Editör: TE Bilisim