Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı, hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak için 2018 yılı Sözleşmeli Er Başvuru kılavuzu yayımlandı. İlgili ilana başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Haberimizin devamından başvurular ve kimlerin başvuru yapabileceği hakkında detaylı bilgiler verilmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı KKK, HKK ve DKK sözleşmeli er alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az ilköğretim mezunu veya yurtdışı dengi okullardan mezun olmuş olmak, Erkek olmak, Askerliğini Erbaş veya er olarak yapmamış olmak ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 25 yaşından büyük olmamak, Askerlik hizmetine başlamamış veya tamamlamamış olan adaylar için ise 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 20 yaşını doldurmuş olmak. uzman erbaş alımı için en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları gerekmeketdir. Ayrıca uzman erbaş pozisyonu için yaş aralığı 27dir.

Askeri okullardan ve TSk dan her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, TSK'da daha önce subay, astsubayi, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken askerliğe elverişli değildri olarak terhis edilmemiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilriler. Buna göre Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt’a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir. Son başvurular 26 Ekim 2018 olarak belirtilmiştir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavularına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilrisiniz.

Sözleşmeli Er İlanı

Uzman Erbaş İlanı

BAŞVURU YAP