Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak için Pilot Adayı Muvazzaf Subay Temini için Başvuru kılavuzu yayımladı. Yayımlanan kılavuza göre ilgili ilana, En az dört yıllık falülte veya yüksekokul programlarından mezun olan erkek adaylar başvuru yapabileceklerdir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Söz konusu ilana adayların başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, TSK dan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak, Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumsuz sonuç almamak, Sivil ve askeri okullar ile ilişkisi kesilmemiş olmak, 

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Herhangi bir kurum veya kuruluşa mecburi hizmet şartı bulunmamak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 24 yaşından gün almamış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sorun bulunmamak ve Başvuru kılavuzunda belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Yapılacak İngilizce yeterlilik ve psikomotor sınavından başarılı olmak, Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken çıkarılmamış olmak,

Yalnız uçuşlu Pilot Adayı Seçme Uçuşunda (PASU) başarılı olmak,Yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlgili ilan Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden 21 Eylül 2018 tarihinde yayımladı ve adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başladılar. Buna göre adaylar başvurularını en geç 01 Ekim 2018 tarihine kadar saat 23:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapılabilecektir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim