Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin sayfasında bu gün yayınlanan ilanda deniz kuvvetleri komutanlığına farklı sınıflarda muvazzaf astsubay adayı alınacağını duyurdu.

Adaylarda Aranan Şartlar Nedir?

(1) Genel Başvuru Şartları:
(a) Muvazzaf astsubay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 68’inci maddesi ile Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımak. Bunlar:
(I) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
(II) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
(III) Sivil okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmamış, askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkmış veya çıkarılmamış olmak,
(IV) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
(V) Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak,
(VI) Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasî, yıkıcı, irticaî, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak,
(VII) Herhangi bir kadın veya erkekle nikâhsız yaşamamak,
(VIII) Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak,
(IX) Adlî sicil müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet savcılığı ve kayıtlı olduğu yerli askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak,
(X) Yapılacak sınavlarda başarılı olmak,
(XI) Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak.
(b) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
(c) Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

2. Yaş ile İlgili Şartlar:
01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 2 yıl süreli yüksek öğretimi bitirenler için 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular) olmak, 4 yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular) olmak.

3. Sağlık ile İlgili Şartlar:

(a) Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat Sınavlarında başarılı olan adaylar, 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel -8- Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde” belirtilen, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşlarından EK-D Personel Adaylarının Hastalıklara Göre Değerlendirme Çizelgesi 1/2 No’lu Değerlendirme Sütununa Göre Muvazzaf Astsubay Olur” kararlı sağlık raporunu almak üzere hastaneye yönlendirilecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre Muharip Sınıflar için 1 No’lu değerlendirme sütununa göre Yardımcı Sınıflar için 2 No’lu değerlendirme sütununa göre Muvazzaf Astsubay Olur raporu istenecektir.
(b) Sağlık raporu için başvuran adaylar; sevk edildikleri hastanede bulunan sağlık bilgi sonuçlarının sınav merkezince görülebileceğini kabul etmiş sayılırlar. İstenen raporu alamayan adaylar seçim aşamalarından elenmiş sayılacaktır.
(c) Son adayın hastaneye sevk tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde sağlık kurulu raporunun MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına ulaşmış olması gerekir. Bu süre içinde sağlık kurulu raporu ulaşmayan adaylara işlem yapılmaz.
(ç) Hastaneler tarafından düzenlenen “Ön Bildirim Belgesi/Raporu” ve “Sağlık Kurulu Kararı Bildirim Belgesi” kabul edilmeyecektir.

(d) Hastaneler tarafından geçerli sağlık kurulu raporlarının sevk belgesinde talep edilen şekilde düzenlenmemesinden, MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına zamanında gönderilmemesinden ve posta gecikmelerinden Milli Savunma Bakanlığı sorumlu değildir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Şartları taşıyan adaylar bugünden itibaren 31 Mayıs 2018 saat 23:59'a kadar başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurularını aşağıdaki linkten e-Devlet bilgileri ile sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirler.

MSB Personel Temin sayfası: https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/EDevletGiris (URL adresini kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırmanız gerekli.)

Daha detaylı şekilde bilgi almak için başvuru klavuzunu incelemenizi öneririz.
Başvuru klavuzuna ulaşmak için buraya tıklayın.

Kaynak okul listesini incelemeden başvurmayınız. Çünkü kaynak okul bilgisi uyuşmayan adayların başvuruları iptal olacaktır.

Kaynak okul listesine ulaşıp incelemek için burayı tıklayın.

Editör: TE Bilisim