Devlet Personel Başkanlığı 19 Ocak 2018 tarihli yayımlamış olduğu ilanlar arasında yer almakta olan Milli Savunma Bakanlığı Subay alım ilanı için bu haberimizde sizlere bilgiler vereceğiz. Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için Başvuru Kılavuzu yayımladı. Yayımlanan kılavuza göre Milli Savunma Bakanlığı Hukuk fakültesi mezunlarından hukuk sınıfı subay alımı gerçekleştirecek. 

Hukuk sınıfı Subaylar, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, hukuk fakültelerini bitiren kadın ve erkek subaylardır. Buna göre Hukuk fakültesini bitirmiş ve aşağıdaki nitelikleri taşıyan adaylar, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, hukuk fakültelerini bitiren bünyesine Subay olarak temin edileceklerdir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı Hukuk sınıfı SUbay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak ve bulaşmamış olmak, Erkek adaylar için yedek Subay olma şartlarını taşımak, yapılacak sınav ve mülakatlardan başarılı puan almış olmak, Güvenlik soruşturması sonucunda olumlu sonuç alabilmeleri ve Subay naspedilmek için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’ndaki şartları taşımaları şarttır.

Ayrıca öğrenim şartı olarak Türkiye'deki hukuk fakültelerinden veya denkliği olan yükseköğretim kurumlar tarafından onaylanmış yurtdışı fakültelerinden mezun olmaları gerekir. Adayların bu yönde  Lisans mezunu olanlar için 27 yaşından küçük ve Lisansüstü eğitim alanlar için 32 yaşındna büyük olmamaları gerekmektedi.

Bunlar dışında Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtmiş sağlık açısından gerekli koşulları taşımaları ve boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmaları zorunludur. Ancak bu şartları taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Bakanlığı subay alım ilanına başvuru yapacak adaylar, başvurularını en geç 09 Şubat 2018 tarihine kadar yapmış olmaları gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar Mart ve Mayıs ayları arasındaki dönemde Sınav ve Değerlendirme aşamalarından geçeceklerdir.

Adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar online olarak yapacaklardır. Başvurular https://pertem.kkk.tsk.tr/01Basvuru/hukukcusb/basvuru.aspx?tid=55 adresi üzerinden yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak Daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim