Bu sene eğitim faaliyetlerine başlamış olan Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversites bünyesine alacağı öğrencileri alarak onları subay ve astsubay olarak yetiştirecek. Başvurular YGS puanı ile yapılacak.

Dün yaptığımız haber ile Milli savunma Üniversitesi subay ve astsubay öğrenci alımı başvurularının 19 Nisan 2017 tarihi itibari ile başlayacağını belirtmiştik. Buna göre öğrenciler Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümleri için başvurularını yapabilir.

YGS PUANI İLE BAŞVURU YAPILACAK

Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümlerine başvurularını YGS puanları ile yapacak. Şu an için her hangi bir taban puan belirlenmemiş durumda. Başvuruların alınması ile gerekli kontenjanlar için sıralamalar yapılacak ve en yüksek alandan en düşük alana doğru sıralamalar yapılarak subay ve astsubay öğrenci alımı yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

https://pertem.kkk.tsk.tr/tanitim/

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına başvurularını yapabilir. Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışmak isteyen öğrencilerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurular yukarıda ki link aracılığı ile adayların T.C. kimlik numaraları ile yapılacak olup adayların 25 Mayıs 2017 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim