Milli Savunma Bakanlığına bağlanan Türk Silahlı Kuvvetleri için bundan sonra subay ve astsubay öğrencileri geçtiğimiz sene açılan ve faaliyete yeni geçen Milli Savunma Üniversitesi aracılığı ile yetiştirilecek olup ilgili ihtiyaçlara göre her sene subay ve astsubay öğrencisi alımları gerçekleştirilecektir.

Milli Savunma Üniversitesi bilindiği üzere subay ve astsubay öğrenci alımlarını en az ortaöğretim mezuniyeti seviyesinden gerçekleştirmekte olup alımlar bu sene de devam etmektedir. Milli Savunma Üniversitesi en az lise mezunu 3 bin 761 subay öğrencisi alımı yapıyor. Peki hangi komutanlıklar subay öğrencisi alımı yapacak ve subay öğrencisi alımı ilanına kimler başvuru yapabilir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KOMUTANLIK KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

Milli Savunma Üniversitesi tarafından yayımlanan ilana göre kuvvet komutanlıklarının kendi bünyelerinde eğitilmek üzere toplam 3 bin 761 subay öğrencisi alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi komutanlık kaç subay öğrencisi alımı yapacak? Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 341 Subay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 300 Subay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 427 Subay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 693 Subay öğrencisi alımı yapacaktır. Peki ilgili subay öğrencisi alımı ilanlarına adaylar nasıl başvuru yapabilir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR? ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi için Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı toplam 3 bin 761 subay öğrencisi alımı gerçekleştirilecektir. Peki aranacak şartlar nedir? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmekte olup başvurular 15 Şubat 2018 tarihi itibari ile sona erecektir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim