Milli Savunma Üniversitesinin 19 Nisan 2017 tarihli duyurusuna göre Kara, Deniz, Hava ve Bando Astsubay meslek yüksekokullarına öğrenci alımı yapacak. Öğrenci adaylarının başvurularını taşımaları dahilinde Harp Okullarına kabul edileceklerdir. Başvurular başlamış bulunmakta olup adaylardan aranan şartlar şöyledir;

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Milli Savunma Üniversitesi alım yapacağı öğrenci adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en fazla 22 yaşında olmak, Lise ve dengi okullardan 2017 yılı için Haziran ayında mezun olmak veya 2016 veya 2015 yılında mezun olmuş olmak, Başvuru için 2017 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na katılmış ve ÖSYM tarafından belirlenen taban puanı (150 ve üzeri) almış olmak, (Bando MYO’na müracaat edecek adaylardan Konservatuvar liselerinin müzik bölümü için YGS giriş şartı aranmaz. Diğer lise bölümleri için YGS puanları esas alınır.) , Başvuruda bulunan kişinin kendsi ve ailesinin hiç bir şekilde toplumca dışlanan, siyasi partiye bulaşmış, terör örgütleriyle ilgisi olmak gibi durumlar söz konusu olmamak, yapılacak arşiv araştırmasında ve güvenlik srouşturmasında olumlu olmak, her ne sebeple olursa olsun askeri okullardan çıkmamış veya çıkartılmamış olmak, her bakımdan düzgün vücut yapısına sahip olmak ve sağlıklı olmak, Nişanlı, evli, dul, çocuklu olmamak veya bir kadınla ahlaksız olarak birlikte yaşamamak, Okula karşı sorumlu bir veli göstermek, Meslek Yüksek Okulları için yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği tarafından istenilen boy ve kilo ölçümlerinde olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlar auygun öğrenci adayları başvuru süreleri içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR;

Başvuru şartlarını taşıyan öğrenci adayları, başvurularını en geç 25 Mayıs 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.msb.gov.tr İnternet adresinden başvurularını yapacaklardır. Belirtilen internet sitesi üzerinden başvuru yapmayan adaylar seçim aşamalarına çağrılmayacaktır. İlanın tam Metni İçin https://goo.gl/oA5Qqo bağlantısını kullanabilirsiniz.

TÜM ASKERİ PERSONEL İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim