Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı olarak bu sene kurulmuş olan Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımları 19 Nisan 2017 tarihi itibari ile başladı. Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımları 25 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek.

Buna göre subay ve astsubay olmak isteyen ve liseyi bitirmiş olan öğrencilerin Milli Savunma Üniversitesi tercihlerini yapması gerekmekte olup adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye girmiş olmaları gerekmektedir. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarından birisini öğrenciler seçebilecek.

MSÜ ASKERİ BÖLÜMLER

Milli Savunma Üniversitesine 3 farklı Harp Okulu ve 4 farklı Astsubay Meslek Yüksek Okulu kuruldu. Peki adaylar hangi bölümlere başvuru yapabilecek. YGS'ye girmiş olan öğrenciler Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okuluna başvuru yaparak öğrenimlerinin sonunda subay olabilir. Yine öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksek Okuluna başvuru yaparak astsubay olabilir.

BAŞVURULAR VE ŞARTLAR

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki 3 farklı Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okuluna başvuru yapacak olan adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması ve Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmiş olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki linki takip ederek Harp Okullarına ya da Astsubay Meslek Yüksek Okullarına başvuru yapması gerekmektedir.

https://pertem.kkk.tsk.tr/tanitim/
Astsubay Maaşı Ne Kadar? 2017 Yılı Kıdemlere Göre Astsubay Maaşı
Subay Maaşları 2017! Rütbelere Göre Subay Maaşları
Editör: TE Bilisim