Geçtiğimiz hafta Kara, Deniiz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına subay alımı yapılacağını duyuran Milli Savunma Bakanlığı, başvuru şartları ve diğer detayları da açıklamıştı. Yayımlanan bilgilere göre öğretmen ve mühendis sınıfından subay alımı yapılacak. İşte başvuru şartları, genel şartlar ve diğer detaylar haberimizde...

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru yapmak isteyen adayların merak ettiği sorular arasında yer alan ilk soru ise başvuru şartlarının neler olduğu yer alıyor. Yayımlanan dökümanlara göre genel başvuru şartları şu şekilde;

- Türk vatandaşı olmak,
- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
- Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
- Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak,
- Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
- Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,
- Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak.
- 01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;
(a) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular),
(b) Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular).

Yukarıda belirlenen şartları taşıyan adaylarda, başvuru yapacağı sınıfa ve branşa göre eğitim şartıda aranmakta.
İşte Başvuru Yapılacak Kadroya Göre Aranan Eğitim Şartları;

Yukarıdaki görsellerde belirtilen eğitim şartlarını da başvuru yapacağınız branşa göre kontrol etmenizde fayda olacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru şartlarına haiz olan adaylar başvuruların nasıl yapılacağını merak etmekte. Başvuru süresi dolmadan başvurularınızı yapabilmeniz adına bu soruyuda hemen açıklıyoruz.
Başvurular Milli Savunma Bakanlığı'nın web sayfası üzerinden online olarak yapılmakta.
Başvuru adresi: https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/EDevletGiris (tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırıp ilerleyiniz.)
e-Devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak adımları takip edip başvurunuzu yapabilirsiniz.

Ayrıca başvuru yapacak adaylar için Milli Savunma Bakanlığı web sayfasında önemli bir not paylaşılmış. Bu önemli notta;

1. Başvuru yapacak adaylarımızın e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra öncelikle yan menüde bulunan Bilgilerim kısmına girip Başvuru Sihirbazında bilgilerinin doğruluğunu kontrol ettikten sonra Tercih Yap ekranına girerek tercih yapması gerekmektedir.
2. Yurtdışı üniversitelerde eğitimini tamamlayan ve YÖK tarafından denkliği bulunan adaylarımızın eğitim bilgilerini elle doldurmaları gerekmektedir.
3. Başvuru yapacak adaylarımız branş tercihlerine göre kontenjanı varsa Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri K.lıklarına yerleştirilebilecektir. Bu nedenle Kuvvet K.lığı tercihlerinin öncelik sırasına göre yapılması gerekmektedir.
4. Başvuru yapıldıktan sonra başvuru ekranının sağ tarafında bulunan  Tercihlerim bölümünden tercih sıralamasında güncelleme yapılabilecektir.

şeklinde adaylara dikkat edilmesi gereken noktalar belirtilmiş.