Bu sene Yükseköğretim Kurulu izni ile kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına öğrenci alımları yapılıyor. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki bölümlerden mezun olan adaylar subay ve astsubay olarak göreve başlayacaktır.

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki 3 farklı Harp Okuluna ve 4 farklı Astsubay Meslek Yüksek Okuluna başvuru yapacak olan öğrencilerin liseyi bitirmiş ya da son sınıfla YGS'ye girmiş olması gerekmektedir.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

Lise son sınıfta olan ya da liseyi bitirip ÖSYM tarafından yapılmış olan YGS'ye giren adaylar Milli Savunma Üniversitesi bölümlerini tercih edebilir ve şu anda tercihler devam ediyor. Peki öğrenciler hangi bölümleri tercih edebilir.

Harp Okulu

Harp Okulu başvuruları altında öğrenciler Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okuluna tercihlerini internet üzerinden yapabilmektedir.

Astsubay Meslek Yüksek Okulu

Astsubay Meslek Yüksek Okulu başvuruları altında ise öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümlerinden istediğini tercih edebilir.

BAŞVURULAR VE ŞARTAR

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki 3 Harp Okulu ve 4 Astsubay Meslek Yüksek Okuluna adaylar müracaatlarını aşağıda ki link üzerinden 25 Mayıs 2017 tarihine kadar yapabilecektir. Yukarıda Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu bölümlerinin neler olduğu belirtilmiştir. Başvuru yapacak olan adayların YGS sınavına girmiş olması ve puanının açıklanmış olması gerekmektedir.

https://pertem.kkk.tsk.tr/tanitim/
Astsubay Maaşı Ne Kadar? 2017 Yılı Kıdemlere Göre Astsubay Maaşı
Subay Maaşları 2017! Rütbelere Göre Subay Maaşları
Editör: TE Bilisim