Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın kuvvet kollarından bir tanesi olarak bilinen Kara Kuvvetleri Komutanlığı geçtiğimiz ay hazırlamış olduğu askeri personel alımı ilanını kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyuruldu.

Yayımlanan duyuru neticesinde uzman erbaş, sözleşmeli er sınıfları için başvurular başladı ve binlerce askeri personel alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımları gerçekleştiriyor. Peki aranan şartlar nelerdir ve başvuru yapacak olan adayların nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

SINIF ve BRANŞLAR NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilkokul mezunu binlerce askeri personel alımı yapıyor. Peki alınacak rütbeler ile sınıflar nelerdir? Buna göre sözleşmeli er ve uzman erbaş rütbeleri için askeri personel alımı yapılacak olup alımlar Piyade, Tank, Muharebe, Ulaştırma, Topçu, Veteriner, Hava Savunma, İkmal, Sıhhiye, Bakım, İstihkam ve Sözleşmeli Er sınıfları için askeri personel alımları yapılacaktır. Peki adaylar Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımı ilanına nasıl başvuru yapabilir? Detaylar nedir?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımına adaylar nasıl başvuru yapabilir? Buna göre adayların öncelikle https://goo.gl/BJfuqT linkini kopyalaması ve tarayıcılarının adres çubuğu yani en üstte bulunan url bölümüne yapıştırıp enter, git tuşuna basıp sayfaya girmesi gerekmektedir. Ardından karşısında bulunan formu dolduracak adaylar aynı şekilde ileri, ileri diyerek diğer bilgilerinin de tamamını doldurması ve başvurusunu en son aşamada kaydetmesi gerekmektedir. Bu şekilde adaylar müracaatlarını yapabilmekte olup bu adımdan sonra sonuçların açıklanmasını beklemesi gerekmektedir.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI İLANI BURADA
UZMAN ÇAVUŞ ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim