Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli astsubay alacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinin astsubay ihtiyacını karşılamak üzere 2016 yılı içerisinde Sözleşmeli Astsubay alımı yapacak. Alımı yapılacak olan Astsubaylar için Kara Kuvvetleri Komutanlığı bazı şartlar aramamktadır. Aranan şartlar ve diğer başvuru bilgileri şöyledir:

GENEL ŞARTLAR:

     - Muvazzaf Astsubay Adayları İçin Genel Başvuru Şartları:
(a) Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesinde düzenlenmiş olan “Muvazzaf Astsubay Adaylarında Aranacak Nitelikleri” taşımak,
(b) İlanın Tam Metninde belirtilen statü, sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşımak.
     - Sözleşmeli Astsubay Adayları İçin Genel Başvuru Şartları:
(a) Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesinde düzenlenmiş olan “Sözleşmeli Astsubay Adaylarında Aranacak Nitelikleri” taşımak,
     - Öğrenim ile İlgili Şartlar:
(a) TABLO-3’te sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya TABLO-4’te sınıflara göre kaynak olarak belirlenen dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmak (01 Ekim 2016 (dâhil) tarihine kadar mezun olduğunu belgeleyen mezuniyet belgesi/diplomasını getirebilecek adayların başvuruları kabul edilecektir.),
(b) Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış olmak, (c) Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfat nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.
     - Yaş ile İlgili Şartlar:
(a) Muvazzaf astsubaylar için; 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular) olmak, daha az süreli yüksek öğretimi bitirenler için 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular) olmak.
(b) Sözleşmeli astsubaylar için; 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğretimi bitirenler için 27 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular) olmak, daha az süreli yüksek öğretimi bitirenler için 24 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular) olmak.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 19 Şubat 2016 tarihi ile 8 Mart 2016 tarihleri arasında saat 17:00 a kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular, Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx adresinden online olarak yapılacaktır.
Ayrıca ilanın tam metnini inceleyerek daha ayrıntılı bilgi alabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız. 
Editör: TE Bilisim