Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanan iki farklı ilan Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilan da uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş sınıfları için askeri personel alımı yapılacağı belirtildi.

Alım ilanı Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlandı ve alımların yıl sonuna kadar yapılıp dönem dönem kursiyer eğitimlerinin başlanacağı da belirtildi. Uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş sınıfları için 24 bin askeri personel alımı yapılıyor.

HANGİ SINIFLAR İÇİN ALIM YAPILACAK

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 24 bin askeri personel alımı yapacak. Peki hangi sınıflar için alımlar yapılacak.

Sözleşmeli Erbaş - 13 Bin Personel
Uzman Erbaş - 11 Bin Uzman Erbaş


Yukarıda belirtilen sınıflar için Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımı yapacak.

EN AZ İLKÖĞRETİM MEZUNU

Sözleşmeli erbaş sınıfı için alınacak olan personeller çavuş rütbesine yükselmeyeceğinden dolayı adayın en az lise mezunu olması yeterli olmak ile beraber uzman erbaş rütbeli askerler çavuş rütbesine yükseleceğinden bu sınıf için adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Müracaat Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi  internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Detaylı bilgiye adaylar aşağıda ki linkten ulaşabilir.

www.kkk.tsk.tr
Editör: TE Bilisim