Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının hazırlamış olduğu bildiri kamuoyuna duyuruldu. Kamuoyuna yayımlanan duyuru da toplam 13 bin sözleşmeli erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanan bildiri de 13 bin sözleşmeli erbaş alınacağı duyuruldu ve adayların en aza ilköğretim mezunu olması gerektiği belirtildi. Müracaatlar Mart ayında başladı ve 1 Aralık 2017'e kadar devam edecek.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının alım yapacağı 13 bin kişilik sözleşmeli erbaş alımına kimler müracaat edebilir. Aranan şartlar nedir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak

En az ilköğretim mezunu olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)
En az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğanlar),
Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,
Fiziki kusuru bulunmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara adayların uyum sağlıyor olması gerekmektedir. Başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

http://www.kkk.tsk.tr
Sözleşmeli Erbaş Alım İlanı İçin Tıklayınız