Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan bildiri de Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere askeri personel alımı yapılacağı öğrenilmişti. Uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş alımlarına ilişkin Devlet Personel Başkanlığında iki farklı alım ilanı yayımlandı.

Yayımlanan ilan da Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının 11 bin uzman erbaş ve 13 bin sözleşmeli erbaş alımı yapacağı belirtildi. Uzman erbaş alımı için adayların en az lise ve sözleşmeli erbaş için ise adayların en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir.

Uzman Erbaş: 11 Bin Askeri Personel

Sözleşmeli Erbaş: 13 Bin Askeri Personel

NASIL BAŞVURU YAPILIR


Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının hazırladığı ve Devlet Personel Başkanlığının kamuoyuna duyurduğu bildiri ile toplam 24 bin askeri personel alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre 11 bin uzman erbaş ve 13 bin sözleşmeli erbaş alımı yapılıyor. Peki nasıl başvuru yapılır.

Başvurular Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Alım ilanı Mart ayı ile başladı ve 1 Aralık 20117 tarihine kadar devam edecek. İlana müracaat etmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

www.kkk.tsk.tr
Editör: TE Bilisim