Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askeri personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacağını belirtti. Buna göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı için uzman Erbaş Alım başvuru kılavuzu yayımladı. İlana göre adaylar en az İlköğretim mezunu olmak zorundadırlar. uzman Erbaş alımı ilanında uzman Onbaşı ve uzman Çavuş alımı yapılacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı alım yapacağı uzman erbaş alımı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvuru esnasında yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak, uzman onbaşı adayları için en az ilköğretim mezunu olmak, uzman çavuş ilanı için en az lise mezunu olmak, Ayrıca öğrenim açısından Yurtdışında eğitim almış olan adaylar için Mezunluğu YÖK tarafından onaylı olmak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Daha önce TSK da Subay, Astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak görev yapmamış olmak, Askerlik hizmetini yapmak olan adaylar için uygun nitelik belgesi almış olmak, Herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken Askerliği Elverişli Değildir olarak terhi edilmemiş olmak, Herhangi bir kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına başlayabilirler. Yayımlanan başvuru kılavunz agöre adaylar başvurularını en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapmaları zorunludur. Buna göre başvurular sadece, ı http://www.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylar ise herhangi bir gelişme yada yaplacak duyuruyu Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden takip edebilirler. Ayrıca adaylar mutlaka başvuru kılavuzunu inceleyerek başvuru yapmları önerimizdir. Başvuru kılavuzu için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim