Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bugün yayımlanan ilanda Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 11 bin uzman erbaş alımı yapacağı öğrenildi. Buna göre alım için müracaatlar bugün itibari ile başladı.

İlan bugün kamuoyuna duyuruldu ve alım müracaatları da başladı. Adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak ve kimler müracaat edebilecek.

Uzman Erbaş: 11 Personel

KİMLER BAŞVURABİLİR


Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı hazırlamış olduğu bildiri ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Peki kimler müracaat edebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olma

En Az Lise Mezunu olmak

Askerliğini yapmış ya da yapıyor olmak

Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak

25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)

Askerî okullardan ilişiği kesilmemiş olmak

Fiziki kusuru olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara adayların uyum sağlaması gerekmekte olup müracaatlar 3 Mart 2017 tarihinde başladı ve 1 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. Dönem dönem binlerce uzman erbaş alımları yapılacak.

İLKOKUL MEZUNLARI BAŞVURAMAZ

İlkokul mezunu olan adaylar Kara Kuvvetlerinin alacağı 11 bin uzman erbaş alım ilanına başvuru yapamaz. Çünkü bu kadroda istihdam eden askeri personeller görevlerinin sürsi dolunca uzman çavuş rütbesine yükselmektedir. İlkokul mezunları 13 bin sözleşmeli erbaş alım ilanına müracaat edebilmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 11 bin uzman erbaş alım ilanına başvuru yapmak isteyenler aşağıda ki linki takip edebilir.

http://www.kkk.tsk.tr
Uzman Erbaş Alım İlanı İçin Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim