Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı açık pozisyonları için uzman erbaş askeri personel alımı yapmaya devam ediyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımı ilanları kurumlar tarafından hazırlanmakta ve Milli Savunma Bakanlığının personel temin bölümü aracılığı ile duyurulmaktadır. Yayımlanmış olan ilanlara göre çok sayıda uzman erbaş alımı yapılacağı görülmektedir. Peki alım yapılacak sınıflar nedir, şartlar nedir.

ALIM YAPILACAK SINIFLAR

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çok sayıda askeri personel alımı yapıyor. Peki alım yapılacak sınıflar nedir.

  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Piyade, Tank, Muhabere, Ulaştırma, Topçu, Veteriner, Hava Savunma, İkmal, Sıhhiye, Bakım, İstihkam.

  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Topçu, Serdümen, Porsun, Amfibi, Güvenlik, Motorcu, Elektrikçi, Şoför, Mayın Harbi Dalgacı, Aşçı, Mekanikçi, Deniz İstihkam, İş Makinesi Operatör, Oto Elektrikçi, Dizel Motor Tamircisi, Fotoğrafçı, Sıhhiye, Telsizci, Yara Savunmacı, Hizmet

  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Güvenlik Elemanı, Araç Sürücüsü, Araç Bakımcısı, Araç Elektrik Donanımcısı, Araç Boyacısı, Araç Kopartacısı, İnşaat Makineleri Operatörü, Elektrik Güç Kaynakları Bakımcısı, İstihkamcı, Marangoz, Kaynakçı, İnşaat Makineleri Bakımcısı

BAŞVURULAR

Yukarıda belirtilmiş olan kuvvet komutanlıkları için ilgili sınıflara uzman erbaş askeri personel alımı yapılıyor. Başvurular 30 Eylül 2017 tarihine kadar yapılmaktadır. Aşağıdaki linkten detayları öğrenebilirsiniz.

https://pertem.kkk.tsk.tr/01Basvuru/uzmanortak2017/Uzman2017.pdf
TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim