Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere Öğretmen ve Mühendis sınıflarında alım yapacak. Adaylar Milli Savunma Üniversitesinde görev yapacak olup, iligili sınıftaki pozisyonlara başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Muvazzaf Subay Alımı ilanına erkek ve kadın adaylar başvuru yapabilir. Buna göre alım yapılacak branşa göre 2013 ile 2018 ilkbahar dönemi dahil olmak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimini Griş sınavından en az 70 puan almış olman, En az dört yıl ve daha fazlası için fakülte veya yüksekokul bitirenlerden henüz askerlik görevini yapmamış olan, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olan ve Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip ilgili bölümlerden en az 4 yıl fakülte veya yüksekokulu bitiren adaylar başvuru yapabilecekler.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adayların başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askeri ve Sivil okullardan çıkartılmamış olmak, Güvenlik ve Arşiv soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Teröröle ilgisi bulunmamak, Erkek veya kadın adaylar ile nikahsız yaşamamış olmak şartları ve Öğrenim, Yaş, Sağlık ve özel şartlar aranmaktadır.

Yaş olarak adaylardan Lisans mezunları için 27 ve Lisansüstü eğitim alanlar için 32 yaşından büyük olmamak, Öğrenim ,Sağlık ve özel şartlar için ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu Muvazzaf Subay alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilir ve en geç 31 Mayıs 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metninden ilgili tablolara ve aranan şartlara ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim