Devlet Personel Başkanlığı 02 Nisan 2018 tarihli yayımlamış olduğu ilana göre jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 3 Bin 560 kişilik boş branş ile Muvazzaf Sözleşmeli Astsubay alımı yapacak. Alımlar farklı branşlarda yapılacak olup haberimizin devamında başvuru şartlarına ve alım yapılacak branşlara ulaşabilirsiniz.

ALIM BRANŞLARI NELERDİR?

jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerine Astsubay alımı yapacağını belirtti. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı 3 bin 400 Muvazzaf - Sözleşmeli Astsubay alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 160 Sözleşmeli Astsubay alacak. Ayrıca kadro dağılımında bayan adaylarada kadro verilmiş olup aşağıda detayları inceleyebilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı Alım Branşları Nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı 3 bin 400 kişilik alım branları, 2 Bin 716 Jandarma, 120 Personel, 93 İkmal, 23 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 8 Bando, 40 Sağlık, 85 İstihkam, 95 Bakım ve 155 Muhabere branşarında olmak üzere topmanda 3 bin 40 astsubay alınacak. Bu sayının 401 kişilik pozisyonu Bayan adaylara verilmektedir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Alım Branşları Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 160 kişilik yayımladığı ilan ile bünyesine Sözleşmeli Astsubay alımı yapacak. Buna göre alım braşları 90 Güverte, 35 Makine, 6 Erkek ikmal, 4 bayan İkmal, 10 Uçak Bakım, 5 Bilgi Teknolojileri, 5 Erkek İdari ve 5 Bayan idari şeklinde dağılmaktadır. Ayrıca Güverte ve Maine braşları için adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak amaçlı yukarıdkai branşlarda alım yapacak. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askeri okullardan ilişkisi kesilmemiş olmak, İlgili alım yapılacak branşlar için en az önlisans mezunu olmak kaydı ile Lisans mezunu olmak, Lisans mezunları için ve Önlisans mezunları için 27 yaşını tamamlamamış olmak, Lisans üstü eğitimini tamamlamış olan adaylar için 32 yaşından büyük olmamak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 veya KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ( Güverte ve Makine Branşları hariç ), TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve “Astsubay Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık raporu almak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Alkoli uyuşturucu veya uyarıcı madde bağımlısı tedavisi görmemiş olan veya görmemiş olmak, Terör ile bağlantısı olmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırması için olumlu sonuç alabilmek şartlarını kabul eden adayların başvuruları kabul edilecektir.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILIR?

Ön başvurular 02 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 23 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre başvurular, www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuruları kabul edilen adaylar daha sonradan sınava katılacaklardır. İlanlar hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Jandarma Genel Komutanlığı

Editör: TE Bilisim