Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Askeri Personel alımı yapılacak. İlgili ilanlar jandamra Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından duyurulmuş olup 2018 yılı için Subay alımı yapılacağı belirtmişti. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği gidermek amaçlı toplamda 572 kişilik pozisyon ile alım yapacaklar. Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle aranan şartları taşımaları ve başvuru tarihleri içerisinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI:

Komutanlıklar bünyelerine alımını yapacakları Subay adaylarından bazı nitelikler aramaktadırlar. Bunların içerisinde, Eğitim şartı, KPSS şartı, ALES şartı ve yaş şartı gibi detaylar bulunuyor.

Adaylardan genel olarak, Sağlık yönetmeliği tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Terör örgütü üyesi veya siyasi parti üyeliği olmamış ve olmamak, Yapılacak güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler aranır.

Yaş ve Eğitim olarak ise, Lisans seviyesine eğitim görmüş olmak veya yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için YÖK tarafından kabul edilmiş ve onaylanmış yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları ve Lisans mezunları için 27 yaşından ve lisans üstü eğitim görmüş olan adaylar için 32 yaşından büyük olmamaları şarttır.

KPSS ve ALES olarak adaylardan, 2016 veya 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve 2016 veya 2017 yılında ALES sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı Güverte ve Makine pozisyonlarında adaylardan KPSS ve ALES şartı olmadan alım yapmaktadır.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı 500 kişilik pozisyom ile farklı branşlarda, Sözleşmeli ve Muvazzaf olarak 377 Jandarma, 7 İstihkam, 17 Muhabere, 9 İkmal, 5 Bakım, 9 Personel ve 6 Maliye, 60 Pilot ve 10 Tabip alımı gerçekleştirecek.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 72 kişilik poziyon ile, 30 Sahil Güvenlik (Güverte), 20 Sahil Güvenlik (Makine), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Bilgisayar), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Endüstri) ve 5 Sahil Güvenlik İkmal ve 15 Sahil Güvenlik Pilot alımı yapacaktır.

ÖN BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilan 19 Mart 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup 01 Nisan 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak yapılan son duyuruda başvurular 08 Nisan 2018 tarihine kadar uzatıldığı belirtti. Buna göre adaylar en geç 08 Nisan 2018 tarihine saat 23:59 a kadar başvurularını elektronik ortamda yapacaklardır. Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanların tam metinlerine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim