Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde uzman erbaş alım duyurusu yapmıştı. yapılan duyuruya göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine Askerlik şartı Olmadan 2017/10 kapsamında Sözleşmeli olarak Uzman Erbaş alımı yapacak. Ayrıca Hala silah altında olan adaylar da başvuru yapabilecek. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan duyuruya göre başvuruların 30 Ekim 2017 tarihinde başlayacağı belirtilmişti. Ancak Başvuru ekranı 31 Ekim 2017 tarihinde açıldı. Adaylar başvurularına hemen başlayabilirler.

Jandarma Genel Komutanlığı uzman Erbaş Alımı Ön Başvuruları sadece İnternet'ten yapılacak.Bun göre başvurusu onaylanan adaylar ise 04 Aralık 2017 tarihinde sınava tabii tutulacaklardır.

BAŞVURULAR BAŞLADI! İŞTE BAŞVURU EKRANI!

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı başvurularu bugün itibari ile başladı. Son olarak yapılan takiplerimize göre adaylara sevindirecek haberi veriyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli uzman Erbaş Alımı Başvuru sayfası açıldı. Adaylar başvuru sayfasını sadece İnternet Explorer aracı ile yapabilecekler. Buradan yapılan başvurular ön başvuru olarak sayılacaktır. Ön başvuru sistemi en geç 13 Kasım 2017 tarihi saat 17:00 a kadar açık kalacaktır. Adaylar en geç bu tarihe kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurusunu yapan adaylar başvuru sonuçlarına 01 Aralık 2017 tarihi itibari ile Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfasından görebilirler. Bunun dışında başvuru sonuçlarına ilişkin herhangi bir yazılı beyan adaylara gönderilmeyecektir. Başvuru sayfasına ve ilanın tam başvuru kılavuzuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

UZMAN ERBAŞ ADAYLARINDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alım yapacak olduğu Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı adaylarından, En az lise mezun veya dengi okul mezunu olmak veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2017 yılının başından beri 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış olanlarda için Ocak ayının ilk günü itibari ile 29 yaşından gün almamış olmak, Seçme sınavlarından başarılı ile geneç adaylardan TSK sağlık yönetmeliğine göre Komando uzman Erbaş olur veya uzman Erbaş olur raporu alabilmek, en az 164cm boyunda olmak, Boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askeri öğrenciliği ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak şartları aranacaktır.

İlanın Tam Metni İçin: İlanın Tam Metni

Başvuru Ekranı İçin : https://goo.gl/vXE8s1

Editör: TE Bilisim