Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz hafta yayımladığı 2017-2 askeri personel alım ilanı ile meslek sınıfları için en az ilköğretim mezunu aday alımı yapacağını duyurmuştu. On binlerce adayın beklediği Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Asayiş alımlarının ne zaman yapılacağı merak ile beklenmekteyken bugün Jandarma Genel Komutanlığından duyuru yapıldı ve 2017-3 kapsamında Jandarma Özel Harekat ile Jandarma Asayiş alımlarının başladığı duyuruldu. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilir? İlkokul mezunu adaylar JÖH ve Asayiş Uzman Erbaş alımına başvuru yapabilir mi?

Kimler Başvuru Yapabilecek

Jandarma Genel Komutanlığı ilan ettiği uzman erbaş alımında kimlerin başvuru yapabileceğini duyurdu. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilecek?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okulu mezunu olma
25 yaşını bitirmemiş olmak
Terhisin üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
Askerlik hizmetini yapmış ya da başvuru yaparken yapıyor olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Sicili temiz olmak
Silah taşıyabilir olmak

Jandarma Genel Komutanlığının alacağı Jandarma Özel Harekat ve Asayiş Jandarma alım ilanına başvuru yapacak olan adayların yukarıda ki nitelikleri sahip olması gerekmektedir. Başvurular 20 Ocak 2017 tarihi ile başladı ve 17 Şubat 2017 tarihi ile sona erecek adayların bu tarihler arasında başvuru yapması gerekmekte olup. Söz konusu alım ilanına ilkokul mezunu adaylar başvuru yapamamaktadır. İlkokul mezunu adaylar meslek sınıflarına başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapmak isteyen en az lise mezunu adayların aşağıda ki link aracılığı ile müracaatlarını yapabilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim