Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan ilan da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere askeri personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı 2017/4 uzman erbaş alım ilanında Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımı gerçekleştiriyor.

Alım ilanı Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmuştu ve başvurular 17 Mart 2017 tarihine kadar devam ediyor. Adayların 17 Mart 2017 tarihinde son başvurularını yapmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için uzman erbaş alımı yapıyor. Peki kimler başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da yapıyor olmak (20 Ağustos 2017'ye kadar bitirmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm'den kısa olmamak
Vücut yapısında ya da her hangi bir yerinde kusuru olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda Jandarma Genel Komutanlığının aradığı şartlar belirtilmiştir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için uzman erbaş alım ilanına başvuracak olan adayların aşağıda ki linki takip etmesi ve gerekli formları büyük harfler ile doldurması gerekmektedir. Son başvuru 17 Mart 2017 olarak belirtilmiştir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim