Faaliyetlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonlarına göre askeri personel alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. Profesyonel orduya geçiş süreci hızlandırıldığı için Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde ki personel temin bölümü aracılığı ile ilanlar yayımlamaya devam ediyor.

2016-6 uzman erbaş alımı ilanının sona ermesi ile 2017-7 uzman erbaş alımı ilanı yayımlandı. Buna göre Jandarma Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımı yapılacak. Peki detaylar nedir ve kimler başvuru yapabilir.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR

Jandarma Genel Komutanlığı personel temin bölümü aracılığı ile yayımlanan ilan da Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için askeri personel alımı yapılacağı belirtildi. Peki aranacak şartlar nedir?

Jandarma alımı için aranan şartlar;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.
En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak.
Askerlik hizmetini yapanlar için (29 Temmuz 2017 tarihine kadar bitirmiş olmak)
Askerlik hizmetini tamamlayanlar için terhis üzerinden 3 yıl geçmemiş olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar).
En az 164 cm boyuna sahip olmak

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıflarına uzman erbaş alımı yapılıyor. Peki nasıl başvuru yapılır. Başvurular aşağıda ki link aracılığı ile yapılmakta olup adayların 30 Haziran 2017 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
TÜM ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim