Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna uzman erbaş alımı ilanı yayımlandı. Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan ilanlar kamuoyuna personel temin bölümünden duyurulmaktadır.

Personel temin bölümü aracılığı ile duyurulan ilanlara bakıldığında Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş sınıfları için çok sayıda askeri personel, uzman erbaş alımı yapıldığı görülmektedir. Peki kimler başvuru yapabilir aranacak şartlar nedir.

İLAN DETAYLARI

Alım Yapacak Komutanlık: Jandarma Genel Komutanlığı Alım Yapılacak Personel: Uzman Erbaş Askeri Personel Sınıf: Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Emniyet Asayiş İlan: 2017-8 Başvuru Tarihleri: 30 Haziran 2017 - 28 Temmuz 2017

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak. Askerlik hizmetini yapanlar için (30 Aralık 2017 tarihine kadar bitirmiş olmak) Askerlik hizmetini tamamlayanlar için terhis üzerinden 3 yıl geçmemiş olmak 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar). En az 164 cm boyuna sahip olmak

BAŞVURU BİLGİLERİ

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando ve Jandarma asayiş alımı ilanı için aşağıdaki linklerden müracaatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

  • Bazı sitelerde en az ilkokul JÖH alımı ilanlarına itibar etmeyiniz. JÖH alımlarına sadece lise mezunu adaylar başvuru yapabilir. Bu siteler alakasız ve yanlış haber üretmektedir. İlkokul mezunları sadece meslek sınıfları için uzman erbaş ilanlarına başvuru yapabilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx (Başvurular İnternet Explorer tarayıcı ile kabul ediliyor)

JÖH, KOMANDO VE ASAYİŞ JANDARMA SINIF FARKLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim