İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sona eren Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımları bitmiş ve yeni bir alım ilanı daha yayımlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı ilan ettiği 2017/4 sözleşmeli uzman erbaş alımı ilanı ile Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat) ve Jandarma Emniyet Asayiş alımı yapacağını duyurdu. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir? Müracaat edecek olan adayların sahibi olacağı özellikler nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Jandarma Genel Komutanlığı ilan ettiği bildiri ile Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Jandarma Emniyet Asayiş alımı yapacağını duyurdu. Peki bu ilana kimler başvurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da yapıyor olmak (20 Ağustos 2017'ye kadar bitirmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm'den kısa olmamak
Vücut yapısında ya da her hangi bir yerinde kusuru olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımlarında aranmakta olup müracaatlar 20 Şubat 2017 tarihinde başladı ve 17 Mart 2017 tarihine kadar müracaatlar devam edecek. Başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim