Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaçların giderilmesi için askeri personel aiım ilanları yayımlamaya devam ediyor. 17 Şubat 2017 tarihinde 2017/3 ve 2017/2 uzman erbaş alım ilanlarının sona ermesinden birkaç gün sonra Jandarma Genel Komutanlığı yeni bir alım ilanı daha yayımladı.

2017/4 uzman erbaş alım ilanında Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat) ve Jandarma Emniyet Asayiş personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki Jandarma Genel Komutanlığının bu alım ilanına kimler başvurabilir? İlkokul mezunu adaylar başvuru yapabilecek mi?

Kimler Müracaat Edebilir

Jandarma Genel Komutanlığı 2017/4 uzman erbaş alım ilanı yayımlandı ve Jandarma Komando ile Jandarma Emniyet Asayiş personel alımları başladı. Peki bu alım ilanına kimler müracaat edebilir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da yapıyor olmak (20 Ağustos 2017'ye kadar bitirmek)
25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular)
Askerlik terhisi üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
164 cm'den kısa olmamak
Vücut yapısında ya da her hangi bir yerinde kusuru olmamak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda Jandarma Genel Komutanlığının Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş Alımları için aramış olduğu şartlar detaylı olarak belirtilmiştir. Müracaat etmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

İlkokul Mezunları Başvurabilecek Mi?

Çıkan kanun ile ilkokul mezunu adayların uzman erbaş olabileceği belirtilmişti. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımlarında en az lise mezunu ibaresini bulundurmakta olup; ilkokul mezunu adaylar için lojistik branşlı jandarma alımları gerçekleştirmektedir. Lojistik branşlı alımlar 17 Şubat 2017 tarihinde sona erdi ve henüz alımlar tekrar başlamadı.
Editör: TE Bilisim