İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı yeni askeri personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. 2017/2 kapsamında en az ilkokul mezunu lojistik sınıflarında askeri personel alım ilanı yayımlayan Jandarma Genel Komutanlığı 2017/3 kapsamında da en az lise mezunu Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat) ve Asayiş Emniyet Jandarma alım ilanı yayımladı. Şu anda başvurular devam etmektedir. Peki bu alım ilanlarına kimler başvurabilir? Adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru tarihleri nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Jandarma Genel Komutanlığının alım yaptığı Jandarma Komando ve Asayiş Emniyet Jandarma sınıfları için başvuru yapacak olan adayların sahibi olması gerektiği nitelikler nedir? Kimler başvuru yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okulu mezunu olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Terhisin üzerinden 36 ay geçmemiş olmak
Askerlik hizmetini yapmış ya da başvuru yaparken yapıyor olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Sicili temiz olmak
Silah taşıyabilir olmak

Yukarıda bulunan şartlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmakta olup alımlarda bazı siteler en az ilkokul mezunu adayların başvurabildiğini belirtmektedir. Ancak alımlara başvurmak için adayın en az lise mezunu olması gerekiyor. Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat) ve Asayiş Jandarma alım ilanına sadece en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Başvuru ve detaylar için adayların 17 Şubat 2017 tarihine kadar aşağıda ki siteye ziyaret etmesi gerekmektedir.

NOT: BAŞVURULAR SIRASINDA TÜM HARFLERİ BÜYÜK HARF İLE GİRİNİZ.
https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim