İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı personel temin bölümü aracılığı ile askeri personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan astsubay alım ilanı kamuoyuna duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanlığının personel temin bölümüne bakıldığında farklı sınıflar için kadın ve erkek olmak üzere toplam 2 bin 650 astsubay alımı yapılmaktadır. Peki astsubay alımı ilanına kimler müracaat edebilir ve detaylar nedir? Başvuru tarihleri.

BAŞVURU ŞARTLAR

Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya 05 Eylül 2017 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar içinotuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.
www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanan Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzunda düzenlenmiş olan 'Sözleşmeli Astsubay adaylarında aranacak nitelikleri taşımak
Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmakta olup adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLAR

Jandarma Genel Komutanlığının kadın ve erkek toplam 2 bin 650 kişilik astsubay alım ilanına başvuru yapacak olan adayların 28 Nisan 2017 tarihinden aşağıda ki link aracılığı ile müracaatlarını gerçekleştirebilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

ASTSUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim