Jandarma Genel Komutanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce uzman çavuş alımı yapmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılan operasyonların sayısının artması ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde ki Jandarma Genel Komutanlığı personel temin alım ilanları yayımlamaktadır. Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanması ile bazı karakollarda ki erlerin tamamen çekilmesi ve karakolun en az uzman çavuş rütbeli askerlerden oluşması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu sebepten ötürü Jandarma Genel Komutanlığına alınan uzman çavuşların sınıfları da artırıldı.

Hangi Sınıflar İçin Alım Yapılıyor

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı 2016/3 Uzman Çavuş alım ilanını yayımlamış olup resmi internet sitesi aracılığı ile başvuruları kabuk etmektedir. Peki başvuru yapmak isteyen adaylar nasıl yol izlemeli ve hangi sınıflar için alım yapılmaktadır?

Jandarma Genel Komutanlığı bundan önce ki yayımlamış olduğu alım ilanında 14 farklı sınıf için binlerce uzman çavuş alımı yaptı. 2016/3 alımlarında ise sadece iki sınıf için alım yapılacak. Bu sınıflar Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet ve Asayiş sınıflarıdır.

Başvurular 25 Kasım 2016 tarihinde başlamış olup 9 Aralık 2016 tarihine kadar adayların başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapmak ve detayları öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi ve resmi bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx​
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim