Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı duyurusuna göre bünyesindeki subay ihtiyacını karşılamak üzere Sözleşmeli olarak subay alımı yapacak. Jandarma Genel Komutanlığı lisans düzeyinde Jandarma, Kara Havacılık, İstihkam ve Muhabere sınıflarında erkek personel alınacaktır.
Kara Havacılık, İstihkam ve Muhabere sınıfları için www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanan başvuru kılavuzunda belirlenen Lisans programlarından alım yapılacaktır. Jandarma sınıfında ise tüm lisans programlarından alım yapılacaktır. 
Adayların lisans programlarından mezun ya da kesin kayıt tarihinden önce mezun olması zorunludur. Aranan şartlar şöyledir;

GENEL ŞARTLAR:
  • Jandarma Genel Komutanlığı internet adresindeki belirtilen Sözleşmeli Subay alımı başvuru kılavuzundaki şartları taşıyan adaylar,
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan adaylar,
  •  En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
  • Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1989 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.
BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 14 Ekim 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Jandarma Genel Komutanlığı internet adresinden Personel / Öğrenci alımı sayfasından yapılacaktır. Sınavlar hakkında ve gereken belgeler hakkında detaylı bilgi www.jandarma.tsk.tr adresinde verilecektir. Başvuru yapacak adaylar verilen kılavuzu tamamen okumadan başvuru yapmamalıdırlar. Aksi taktirde başvuru sırasında yapılan herhangi bir yanlışta adaylar sorumludur.
Editör: TE Bilisim