Jandarma Genel Komutanlığı Subay alımı yapacağını belirtti. Duyurusu Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı 500 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli/ Muvazzaf Subay alımı yapacağını belirtti. İlana hem Erkek adaylar hemde Kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre başvurular başladı ve Nisan ayının başında sona erecektir.

HANGİ KONTENJANLARA ALIM YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı 500 Subay alacağını belirtti ve buna göre, Jandarma Baranşında 377, İstihkam 7, Muhabere 17, İkmal 9, Bakım 5, Personel 9, Maliye 6, Pilot 60 ve Tabip Branşında 10 olmak üzere toplamda 500 kişi alınacak. Aşağıda alım tablosuna ulaşabilir ve hangi pozisyonların Bayan ve Erkek adaylara dağıtıldığına bakabilirsiniz.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alımını yaoacağı 500 Subay adayından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alımı yapılacak Branşlardan mezun olmak veya YÖK tarafından onaylanmış olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ( Mezunluk alanlarına ilanın tam metninde bulunan Tablo 2 den ulaşabilirsiniz ), Lisans mezunu olanlar için 27 yaşını doldurmamış olmak ve Lisansüstü mezunu olanlar için 32 yaşını doldurmamış olmak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 2017 veya 2017 yıllarında yapılan ALES eşit ağırlık puan türünden en az 50 puan almış olmak, Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak, Belirtilen sağlık yönetmeliğindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Herhangi bir terör örgütüne ve siyasi partiye karışmamış olmak ve Yapılacak Güvenlik ve arşv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranmaktadır.

ÖN BAŞURULAR NE ZAMAN?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlilte yani 19 Mart 2018 tarihi ile başlayabilir ve en geç 01 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını İnternet üzerinden Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfaları olan www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-devlet üzerinden giriş yapılarak başvuru yapılacaktır.

Buna göre adaylar Sınav ücreti olan 50 TL yi yatırmaları gerekmektedir.

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ:

İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak Daha Detaylı Bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim