Jandarma Genel Komutanlığı son dakika olarak yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı alanlarda sözleşmeli olarak Astsıbay alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre Başvurular Nisan ayında yapılacak ve adayların başvuru yapabilmeleri içni aranan şartları taşımaları zorunludur.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 3 bin 400 kişilik boşluk ile sözleşmeli olarak Muvazzaf Astsubay alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 716 jandarma, 120 Personel, 93 İkmal, 23 Maliye, 40 Uçak/Helikopter Teknisyeni, 8 bando, 40 Sağlık, 85 İstihkam, 93 bakım, 165 Muhabere olmak üzere toplamda 3 bin 400 sözleşmeli Muvazzaf Astsubay alımı yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alımını yapacağı adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Alım yapılacak branşlarda İlanın tam metninde belirtilen bölğmlerden Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Lisns veya Önlisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için ise 32 yaşından büyük olmamak, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisansmezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Silah Taşımasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Alkol, uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmemiş olmak, yapılacak araştırmaya göre arşiv ve güvenlik soruşturması teöiz çıkmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün 02 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 23 Nisan 2018 tarihi saat 23:59 a kadar yapılacaktır. İlana ön başvurular sadece Jandarma Genel Komutanlığı www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresi üzerinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim